2009-07-29 16:46:57• hírek • Szatmar.ro

Visszavágó Popan emlékére

A Mikola és a Victoria ezúttal felkészülési mérkőzésen feszült egymásnak.

A tavalyi megyei bajnokság két döntőse, a Mikola és a Nagykárolyi Victoria egy barátságos találkozón csapott ismét össze, melynek sajnos egy szomorú apropója is volt: ezen a találkozón egy egy perces néma gyászszünettel vettek végső búcsút a hétvégén autóbalesetben elhunyt Grigore „Nyulu" Popantól, aki korábban mindkét együttesben szerepelt.

A mérkőzést ezúttal is a Turul nyerte, Mihovici az első félidőben, Maxim a másodikban volt eredményes, a vendégek nem tudtak a kapuba találni. „Jó iramú meccs volt, az egész csapatot meg lehet dícsérni a hajtásért, a fiúk teljesítményén nem látszik a csapat körüli bizonytalanság" - nyilatkozta Dobos Csaba, a hazai klub elnöke.

 

A mérkőzésen mintegy 100 hazai szurkoló is megjelent, akik egy transzparensen tiltakoztak annak a lehetősége ellen, hogy a tanács megszüntesse a klubot. Ezzel kapcsolatban Dobos megjegyezte, még nem adta fel a reményt, hogy a csapat mellé áll valaki és vállalni tudják az indulást a harmadik osztályban. Amennyiben ez összejönne, akkor a Mikola a VI. csoportba kerülne, Nagyváradi Luceafărul, Alsójárai Seso, Marosvásárhelyi Gaz Metan, Máramarosszigeti Marmaţia, Zalatnai CS, Kolozsvári Sănătatea, Szászrégeni Avântul, Dési Unirea, Jádi Voinţa, Belényesi Bihorul, Nagyszebeni Voinţa, Nyárádtői Unirea, Székelyudvarhelyi Roseal, Besztercei Gloria II, Szászsebesi CSM, Zilahi FC, Aranyosgyéresi Mechel társaságában.

A vendégek ilyen gondokkal nem küszködnek, Pintér Sándornak és Tabi Zsoltnak inkább amiatt fáj, hogy csapatuk kevés helyzetet dolgozott ki a mérkőzésen. „Egy erős ellenféllel szemben már másképp megy a játék, nincsen meg az átütőerő, viszont ilyen találkozón lehet lemérni az állóképességet. Mindenesetre hasznos meccs volt" - jegyezte meg Pintér".

A Victoriára a héten még két idegenbeli edzőmeccs vár, előbb Máramarosszigeten, majd Zsibón lépnek pályára. A keretben is történt némi változás, mivel három játékos is egyetemre jár majd a következő időszakban: Ardelean Kolozsváron, Petz Nagyváradon, Reszler pedig Nyíregyházán.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: